Leben in Österreich

Tiroli Gröstl

A tiroli helyi kis hüttékben lehet találkozni ezzel a tradicionális osztrák egytálétellel. Majdnem minden, ami a parasztgazdaságokban megterem a tányérra kerül. Mindegy, hogy a kandalló melletti padon vagy a napos teraszon fogyasztjuk a tiroli Gröstl, biztosan jól esik egy korsó sör társaságában. 😉

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

Elkészítési idő: 1 1/2 óra

800 g burgonya

2 EK zsíradék

Bors

1 TK szárított majoranna

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

200 g disznóhús

200 ml csontlé

4 db tojás

1 TK vaj

2 EK apróra vágott snidling

ELKÉSZÍTÉS

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, a burgonyát aranysárgára pirítjuk; sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és melegen félre tesszük.

2. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a disznóhúst felkockázzuk. Egy másik serpenyőben a hagymákat zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzá adjuk a disznóhúst, fűszerezzük és kb. 5 perc alatt megsütjük. A csontlével felöntjük.

3. 4 db tükörtojást készítünk.

4. A burgonyát a hússal óvatosan összekeverjük, a tükörtojásokat ráhelyezzük és megszórjuk snidlinggel.

TIPP

Káposztasalátával tálaljuk.

Tiroli Gröstl

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm, Imre! 🙂
    Mi Pinzgauban elünk es itt is van egy Gröstl-nek nevezett etel, de teljesen mas, mint a tiroli.

  2. Szakály Imre says:

    Szakácsként dolgoztam közel 20 évet Tirolban, így gratula a recepthez. Csak annyit teszek hozzá hogy nagyon sokféle Gröstl létezik,egy igazi népi paraszt étel… Szóval a burgonya a fő összetevő és minden féle hús lehet benne.. de lehet sokféle zöldséggel is készíteni… esetleg a káposzta saláta helyett(aki nem bírja) bármilyen salátával fogyasztható. Jóétvágyat!!!

  3. Gábor Czakó says:

    Mindenkinek ajánlom!!!!!!

  4. Gábor Czakó says:

    Nem csak Tirolban, hanem Pinzgau-ban is ismeretes ez az egytálétel (Erdäpfel gröstl) kb ugyanezekkel a hozzávalókkal. Kóstoltam is, és otthon meg is csináltam, igaz Pinzgaurischul, de szerintem nagyon finom!!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!