Tiroli Gröstl

A tiroli helyi kis hüttékben lehet találkozni ezzel a tradicionális osztrák egytálétellel. Majdnem minden, ami a parasztgazdaságokban megterem a tányérra kerül. Mindegy, hogy a kandalló melletti padon vagy a napos teraszon fogyasztjuk a tiroli Gröstl, biztosan jól esik egy korsó sör társaságában. 😉

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

Elkészítési idő: 1 1/2 óra

800 g burgonya

2 EK zsíradék

Bors

1 TK szárított majoranna

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

200 g disznóhús

200 ml csontlé

4 db tojás

1 TK vaj

2 EK apróra vágott snidling

ELKÉSZÍTÉS

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, a burgonyát aranysárgára pirítjuk; sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és melegen félre tesszük.

2. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, a disznóhúst felkockázzuk. Egy másik serpenyőben a hagymákat zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzá adjuk a disznóhúst, fűszerezzük és kb. 5 perc alatt megsütjük. A csontlével felöntjük.

3. 4 db tükörtojást készítünk.

4. A burgonyát a hússal óvatosan összekeverjük, a tükörtojásokat ráhelyezzük és megszórjuk snidlinggel.

TIPP

Káposztasalátával tálaljuk.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »