A férjem már hetek óta nyúz, hogy el szeretné készíteni ezt a receptet. Tudjuk, hogy a lekváros, kakaós, túros palacsinta mellet léteznek a sós palacsinták. Szüleim isteni finom hús- vagy gombakrémmel töltött rántott palacsintája. A Nagyi Palacsintázójában kapható számos édes és sós palacsinták mellett, most megosztunk veletek még egyet.
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE
Elkészítési idő: 1 óra
egy kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált hús
2 EK repceolaj
1 TK pirospaprika
fél TK csípős pirospaprika
2 EK paradicsompüré
125 ml húslé
almaecet
só, bors
2 EK zsemlemorzsa
A palacsintához:
125 g liszt
250 ml tej
1 csipet só
3 tojás
30 g vaj
2 EK fűszerkeverék (petrezselyem, turbolya, koriander)
vaj a sütéshez
Ezenkívül:
reszelt Bergkäse
ELKÉSZÍTÉS
1. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, és a darált hússal együtt olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és paradicsompürét és felöntjük a húslével. Főzzük, amíg a lé el nem fő. Ecettel, sóval, borssal ízesitjük és összeforgatjuk a zsemlemorzsával.
2. A palacsintatésztához a lisztet és tejet összekeverjük. Csipet sót, a tojásokat, vajat és fűszereket hozzáadjuk és 10 percig állni hagyjuk.
3. A palacsintasütőben vajat hevítünk és kisütjük a palacsintákat.
4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
5. A palacsintákat a hússal megtöltjük, feltekerjük és egy vajjal kikent tepsibe tesszük. Reszelt Bergkäse-vel és vajdarabkákkal megszórjuk, és 15 perc alatt készre sütjük.
TIPP: Ecetes endívia salátával tálaljuk.