Fűszeres töltött húsos palacsinta

A férjem már hetek óta nyúz, hogy el szeretné készíteni ezt a receptet. Tudjuk, hogy a lekváros, kakaós, túros palacsinta mellet léteznek a sós palacsinták. Szüleim isteni finom hús- vagy gombakrémmel töltött rántott palacsintája. A Nagyi Palacsintázójában kapható számos édes és sós palacsinták mellett, most megosztunk veletek még egyet.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

Elkészítési idő: 1 óra

egy kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500 g darált hús

2 EK repceolaj

1 TK pirospaprika

fél TK csípős pirospaprika

2 EK paradicsompüré

125 ml húslé

almaecet

só, bors

2 EK zsemlemorzsa

A palacsintához:

125 g liszt

250 ml tej

1 csipet só

3 tojás

30 g vaj

2 EK fűszerkeverék (petrezselyem, turbolya, koriander)

vaj a sütéshez

Ezenkívül:

reszelt Bergkäse

ELKÉSZÍTÉS

1. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, és a darált hússal együtt olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és paradicsompürét és felöntjük a húslével.  Főzzük, amíg a lé el nem fő. Ecettel, sóval, borssal ízesitjük és összeforgatjuk a zsemlemorzsával.

2. A palacsintatésztához a lisztet és tejet összekeverjük. Csipet sót, a tojásokat, vajat és fűszereket hozzáadjuk és 10 percig állni hagyjuk.

3. A palacsintasütőben vajat hevítünk és kisütjük a palacsintákat.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

5. A palacsintákat a hússal megtöltjük, feltekerjük és egy vajjal kikent tepsibe tesszük. Reszelt Bergkäse-vel és vajdarabkákkal megszórjuk, és 15 perc alatt készre sütjük.

TIPP: Ecetes endívia salátával tálaljuk.

Címkék: ,
Tovább a blogra »